خط شماره ۳ کارخانه تولید کنستانتره شرکت گهرزمین سیرجان با اعتبار ۶۰ میلیون یورو با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار کرمان و سایر مسئولان روز سه شنبه افتتاح شد.
به گزارش سیرجان پرس ، اجرای این پروژه برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۵۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغالزایی می کند.مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین گفت: در منطقه سیرجان هرروز یک افتتاح یا کلنگ زنی داریم و منطقه گل گهر با عظمتی فوق العاده ۴۰ درصد پشتیبانی از فولاد کشور را در اختیار دارد که و بیش از ۲۲ هزار نفر در منطقه گل گهر و بیشاز ۶ هزار نفر در شرکت گهر زمین مشغول به کار هستند.
محمد فلاح افزود: کارگران در شرایط بد آب و هوایی و وضعیت نامناسب زیست محیطی در گودهای معدنی فعالیت می کنند که سنگینی هوا در این مناطق سبب تنگی نفس می شود و فعالیت در این شرایط دشوار است.
وی تصریح کرد: بیشترین درآمد استان کرمان طی سال های گذشته از حوزه کشاورزی بوده و پسته که محصول اول استان کرمان است، سال گذشته و امسال دچار خسارت شد؛ سال آینده نیز ۸۰ درصد محصول را نخواهیم داشت لذا نیاز به حضور شخصیت های نخست کشور در شهرستان سیرجان وجود داشت.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین گفت: همچنین شرایط بد آب و هوایی و مشکلات خرید ماشین آلات، بهره برداری از کارخانههای منطقه گل گهر را دشوار کرده است.
وی تصریح کرد: مدیران مجموعه گل گهر یکهزار میلیارد تومان از پیش پرداخت کردند و طلسم استفاده از آب دریا را شکستند که اگر پشتیبانی استاندار وقت کرمان و پرداخت های گل گهر نبود این آب امروز به سیرجان نیامده بود.
فلاح افزود: انجام پروژه انتقال آب یک طلسم بود اما انتقال آن به کویر قلب رهبری را خوشحال کرد، اگر این کار ادامه یابد مشکلات خشکسالی در استان فوق العاده کاهش می یابد و فاتحه خشکسالی خوانده خواهد شد.
وی با بیان اینکه چرا تمام معدن شماره سه به گهرزمین واگذار نشده اظهارداشت: اگر تولید گهرزمین ادامه نیابد در آینده نه چندان دور تولید آن به ۵۰ درصد می رسد و ۵۰ درصد تولید می خوابد؛ در این صورت خسارتی به صنعت فولاد کشور وارد می شود لذا نگذاریم سنگ از منطقه بیرون برود، نگذاریم تولید راکد شود.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین گفت: عمر کارخانجات به جای ۱۰ سال باید به ۳۰ سال برسد؛ چرا ما بیش از ۲ میلیون تن گندله بر زمین داریم و در کشور این آمار هشت میلیون تن است اما مشتری ندارد؟
وی ابراز داشت: چرا تامین ماشین آلات معدنی در شرایط تحریمی باید قطعه قطعه به کشور وارد شود و زمان ترخیص جنازه تحویل بگیریم؟
فلاح بیان کرد: چرا پهنه جیرفت در طول و عرض وسیع مطالعه شده و دنبال حفاری آن نیستیم؟ آماده دسترسی به این توده ها و جبران بیکاری ناشی از بین رفتن محصولات کشاورزی استان کرمان را داشته باشیم و با این کار اشتغال در جنوب کرمان را ایجاد کنیم.
وی افزود: چقدر در انتقال جمعیت کار به سواحل دریای عمان وقت گذاشیم؟ چرا محلی برای دپو و حوضچه باطله فولاد در منطقه گل گهر نداریم؟، چرا مشکلات مانع رشد کارآفرینی بیشتر شده است؟.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین ادامه داد: چرا ۴۲ مگاوات برق مورد نیاز ما به ۲.۵ مگاوات تقلیل یافته و بسیاری از کارخانه ها را برای نداشتن برق تعطیل کردیم یا در احداث نیروگاه کمتر موفق بودیم؟
وی افزود: استانداران با اختیارات در شورای تامین و شورای معادن باید مناطق واکاوی نشده را به شرکت های پرتوان واگذار کنند نه افراد دلال.
فلاح تصریح کرد: شرایطی گذاشته شود که بااستعدادها پای کار بیایند تا در آینده اشتغالزایی خوبی ایجاد شود.
ضرورت بازگشت اعتبارات قانونی معادن به کرمان
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: با توجه به مشارکت مردم و زیرساخت ها منطقه سیرجان ظرفیت تبدیل به استان را دارد. در هیات دولت مصوب شده که جیرفت استان شود، جیرفت باید ۳۰ سال پیش استان می شد اما سیرجان نیز این ظرفیت را دارد.
شهباز حسن پور افزود: انتقاد حق رسانه است هرچه مطالبه گری بیشتر باشد کار دستگاه های نظارتی کاهش می یابد و رسانه ها باعث پیشرفت توسعه شهر هستند اما عده ای هم از این قلم که ارزش بالایی دارد سوءاستفاده می کنند.
وی با بیان اینکه پس از سه چهار سال هنوز پروانه بهره برداری برای پروژه گندله سازی نتوانستیم بگیریم عنوان کرد: ۶۷ درصد کل وصولی مطالبات حقوق دولتی در استان کرمان و ۳۳ درصد در مابقی استان ها بوده است.
حسن پور افزود: در سه بند تبصره ۴ تا ۶ شفاف گفته شده که بخشی از حقوق دولتی را خزانه به وزارت صنعت و معدن برگرداند و وزارت آن را در زیرساخت های منطقه معدنی هزینه کند که دریغ از یک ریال.
وی ادامه داد: اختیار تبصره ۵ از استان ها گرفته شده و نتیجه آن این شده که در ۱۰ کیلومتری شرکت گهرزمین مردم آب برای خوردن ندارند و ۱۰ هزار نفر زیر خط فقر با مرگ دست و پنجه نرم می کنند.
نماینده سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی گفت: شعار این دولت عدالت محوری است و استدعا دارم اختیارات تبصره ۵ به استان ها داده شود و براساس تبصره ۶ قانون معادن ۱۵ درصد پول دریافتی از معادن باید در منطقه معدنی هزینه شود که یک درصد هم از آن برنگشته است.
وی ابراز داشت: یکمورد خدمات پس از فروش خودروسازان داخلی و خارجی در سیرجان وجود ندارد و گورستانی از سرمایه های مملکت (ماشین آلات) در اینجا دپو شده؛ برخی پیمانکاران بخاطر ۵۷ درصد افزایش حقوق به خاک سیاه نشسته اند، من از کارگری دفاع می کنم که پیمانکار حق آنان را ضایع می کند.
حسن پور ادامه داد: وزارت صمت می تواند یک انقلاب معدنی را پایه گذاری کند که مشکل معدن رفع شود.
وزیر صمت: ۲۸ درصد معادن کشور غیرفعال است
رضا فاطمی امین روز سه شنبه در آیین بهره برداری از خط سوم کنستانتره گهرزمین در سیرجان با بیان اینکه ۵۰۰ میلیون تن استخراج مواد معدنی در کشور وجود دارد افزود: اما سال گذشته در خام فروشی فقط ۴.۵ میلیون تن صادرات داشتیم اما گرفتار نیمه خام فروشی هستیم.
وی اظهار داشت: بیش از هفت میلیون تن فولاد نیمه خام از کشور صادرات کردیم در حالی که شرکت هایی داریم که ورق فلزی وارد می کنند، پس زنجیره تولید در کشور ناقص است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اولویت ما تکمیل زنجیره های تامین و توزیع مناسب در مناطق جغرافیایی و متناسب ارزش افزوده است اظهار داشت: در تکمیل زنجیره تولید فولاد نقص داریم و بیکاری، مهاجرت، آلودگی و انباشتگی نیز وجود دارد و سودهای زنجیره معادن نیز بالا و پایین است.
وی تصریح کرد: در حوزه معدن و صنایع معدنی از نیروی توانمندی برخورداریم و خوشبختانه قدرت مالی این شرکت ها بسیار افزایش پیدا کرده و از مسیر فرصت بلوغ صنعت و توانمندی مالی باید مسائل و مشکلات را رفع کنیم.
فاطمی امین افزود: شرکت های بزرگ علاوه بر طرح های توسعه خود به توسعه صنعت در سایر مناطق هم توجه داشته باشند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دانش بنیان کردن شرکت ها هم اولویت ما است و شرکت ها باید پس از بزرگ شدن، سایر رشته فعالیت ها را به حرکت درآورند و مساله اصلی با ایجاد تقاضا در شرکت های بزرگ اتفاق می افتد.
وی ابراز داشت: شرکت هایی در کشور ۷۰ هزار میلیارد تومان در سال سود خالص دارند لذا یک شرکت ما سود خالصی بیش از بودجه عمرانی کل کشور دارد.
وی ادامه داد: قانون معادن الزام کرده که ۱۵ درصد از مالیات در منطقه معدنی هزینه شود و ۶۵ درصد وزارت صمت نیز به زیرساخت های صنعتی و معدنی بیاید.
فاطمی امین افزود: قانون بازگشت ۱۵ درصد را در دولت مطرح کردیم و دولت برای نخستین بار آن را در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به مجلس فرستاد که مصوب شد و این ۱۵ درصد از امسال قانونا نمی تواند در جای دیگری هزینه شود.
وی تصریح کرد: مردم خیلی از وضعیت گستردگی و عمق صنعت و معدن کشور مطلع نیستند و یکی از این راههای ارتباطی گردشگری صنعتی و معدنی است که جذابیت ویژه ای دارد، باید ۲ واژه صنعتگردی و معدنگردی را به ادبیات مردم اضافه کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این کار را طی چند ماه گذشته با مجتمع مس رفسنجان آغاز کردیم که حالت آزمایشی دارد و امیدواریم این کار در شرکت های گهر زمین و گل گهر هم ادامه یابد.
۳۱ درصد گندله و ۱۳ درصد آهن اسفنجی کشور در اختیار منطقه گل گهر است
طبق اعلام مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی گل، ۴۲ درصد کنسانتره، ۳۱ درصد گندله و ۱۳ درصد آهن اسفنجی کشور در اختیار منطقه گل گهر است.
ایمان عتیقی صبح امروز ۱۴ تیرماه در آئین بهره برداری رسمی خط ۳ کار خانه کنسانتره شرکت سنگ آهن گهرزمین با حضور وزیر صمت از پتانسیل های شرکت گل گهر سخن گفت و در ادامه عنوان کرد: تولید که هدف اصلی ماست به خوبی به آن دست یافته ایم به گونه ای که هر ساله رشد تولید داریم.
مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی گل گهر با اشاره به وضعیت این شرکت در بازار سرمایه، اظهار کرد: طی یک سال سه شرکت وارد بورس کردیم و ۱۸ هزار نفر(پرسنل) سهامدار جهان فولاد شده اند.
به گفته او طی سال ۱۴۰۰ شرکت گل گهر ۸۶ درصد در بازار سرمایه رشد داشته است.
محمد فلاح مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین نیز در این آئین گفت: منطقه گل گهر با عظمت فوق العاده در حال کار است و ۴۰ درصد فولاد کشور را پشتیبانی می کند و ۲۵ هزار نفر در این منطقه در شرایط هوای بسیار آلوده کار می کنند.
به گفته او بیش از ۲ میلیون تن گندله بر زمین در این منطقه دارد و در کشور نیز بیش از ۸ میلیون تن گندله خریدار ندارد.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهر زمین بیان کرد: استانداران معدن کاوی را به افرادی که توان احداث و استعداد آن را دارند، واگذار کنند.
به گزارش ایسنا، امروز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، کارخانه کنسانتره ۲ میلیون تنی گهرزمین با سرمایهگذاری بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.